Obor: | |
Cukrář (Cukrář - výroba) videoprezentace | |
Kód oboru: | 29-54-H/01 |
Zaměření oboru: | Tříletý učební obor v cukrárenské a potravinářské výrobě. |
Charakteristika oboru- odkaz: | |
Základní technologické postupy zpracování potravin. | |
Žáci si osvojují nejen základy průmyslové výroby zákusků a sladkého pečiva, ale i výrobu tradičními způsoby v malém provozu cukráren. | |
Již od prvního ročníku se žáci podílejí na produktivní činnosti. Své výrobky nabízejí k prodeji široké veřejnosti prostřednictvím školního bufetu. Praxe probíhá jednak v cukrárenské výrobě v areálu školy, jednak v cukrárně Jizerských pekáren. | |
Žáci se pravidelně zúčastňují soutěží odbornosti Gastrojunior. | |
Teoretická příprava se skládá ze všeobecně vzdělávacích a odborných předmětů potravinářského zaměření. | |
Délka studia: | 3 roky |
Typ studia: | Denní studium. |
Určení oboru studia: | Pro chlapce a divky. |
Základní podmínky přijetí: | Splnění povinné školní docházky. Zdravotní způsobilost. |
Způsob ukončení studia: | Závěrečná zkouška, která se skládá z písemné, praktické a ústní zkoušky. Absolventi získají vysvědčení o závěrečné zkoušce a výuční list v daném oboru. |
Poskytnuté vzdělání: | Střední odborné a odborná příprava pro výkon příslušného povolání. Po ukončení 3. ročníku možnost dalšího nástavbového studia ukončeného maturitní zkouškou. |
Cukrář - výroba
- Podrobnosti