Obor: | |
Kuchař - číšník (Číšník, servírka) videoprezentace | |
Kód oboru: | 65-51-H/01 |
Zaměření oboru: | Tříletý učební obor v oblasti gastronomie. |
Charakteristika oboru- odkaz: | |
Základy a zásady správného stolování. | |
Žáci se učí základní jednoduchou obsluhu hosta, ale i náročnější úkoly, jako například přípravu slavnostních tabulí, dokončování pokrmů u stolu hosta, flambování pokrmů. | |
Příprava a obsluha slavnostních příležitostí jakými jsou rauty, recepce, svatby apod. | |
Již od prvního ročníku se žáci podílejí na produktivní činnosti v rámci místní restaurace, ve vyšších ročnících mají možnost zařazení na provozní pracoviště k jednotlivým firmám (restauracím) v celém regionu České Lípy, kde pracují pod vedením instruktorů. | |
Teoretická příprava se skládá ze všeobecně vzdělávacích a odborných předmětů potravinářského zaměření. | |
Délka studia: | 3 roky |
Typ studia: | Denní studium. |
Určení oboru studia: | Pro chlapce a dívky. |
Základní podmínky přijetí: | - splnění povinné školní docházky - zdravotní způsobilost |
Způsob ukončení studia: | Závěrečná zkouška, která se skládá z písemné, praktické a ústní zkoušky. Absolventi získají vysvědčení o závěrečné zkoušce a výuční list v daném oboru. |
Poskytnuté vzdělání: | Střední odborné a odborná příprava pro výkon příslušného povolání. Po ukončení 3. ročníku možnost dalšího nástavbového studia ukončeného maturitní zkouškou. |
Číšník, servírka
- Podrobnosti