Obor:
Kuchař - číšník      (Číšník, servírka)  videoprezentace
Kód oboru: 65-51-H/01    
Zaměření oboru: Tříletý učební obor v oblasti gastronomie.
Charakteristika oboru- odkaz:
Základy a zásady správného stolování.
Žáci se učí základní jednoduchou obsluhu hosta, ale i náročnější úkoly, jako například přípravu slavnostních tabulí, dokončování pokrmů u stolu hosta, flambování pokrmů.
Příprava a obsluha slavnostních příležitostí jakými jsou rauty, recepce, svatby apod.
Již od prvního ročníku se žáci podílejí na produktivní činnosti v rámci místní restaurace, ve vyšších ročnících mají možnost zařazení na provozní pracoviště k jednotlivým firmám (restauracím) v celém regionu České Lípy, kde pracují pod vedením instruktorů.
Teoretická příprava se skládá ze všeobecně vzdělávacích a odborných předmětů potravinářského zaměření.
Délka studia: 3 roky
Typ studia: Denní studium.
Určení oboru studia: Pro chlapce a dívky.
Základní podmínky přijetí: - splnění povinné školní docházky
- zdravotní způsobilost
Způsob ukončení studia: Závěrečná zkouška, která se skládá z písemné, praktické a ústní zkoušky. Absolventi získají vysvědčení o závěrečné zkoušce a výuční list v daném oboru.
Poskytnuté vzdělání: Střední odborné a odborná příprava pro výkon příslušného povolání.
Po ukončení 3. ročníku možnost dalšího nástavbového studia ukončeného maturitní zkouškou.