Obor: | |
Kuchař - číšník (Kuchař) | |
Kód oboru: | 65-51-H/01 |
Zaměření oboru: | Tříletý učební obor zaměřený na základní technologické postupy přípravy a zpracování potravin. |
Charakteristika oboru- odkaz: | |
Základní technologické postupy přípravy a zpracování potravin. | |
Příprava a výroba jídel studené kuchyně, příprava a výroba polotovarů. | |
Výroba jídel pro závodní nebo veřejné stravování, příprava a výroba hotových jídel. | |
Již od prvního ročníku se žáci podílejí na produktivní činnosti v rámci školního stravování, ale i v místní restauraci. Ve vyšších ročnících možnost zařazení na provozní pracoviště k jednotlivým firmám (retauracím) v celém regionu Česká Lípa, kde pracují pod vedením instruktorů. | |
Teoretická příprava se skládá ze všeobecně vzdělávacích a odborných předmětů potravinářského zaměření. | |
Pravidelné účasti na soutěžích GASTROJUNIOR jak v krajském, tak i v celostátním měřítku. | |
Délka studia: | 3 roky |
Typ studia: | Denní studium. |
Určení oboru studia: | Pro chlapce a dívky. |
Základní podmínky přijetí: | - splnění povinné školní docházky - zdravotní způsobilost |
Způsob ukončení studia: | Závěrečná zkouška, která se skládá z písemné, praktické a ústní zkoušky. Absolventi získají vysvědčení o závěrečné zkoušce a výuční list v daném oboru. |
Poskytnuté vzdělání: | Střední odborné a odborná příprava pro výkon příslušného povolání. Po ukončení 3. ročníku možnost dalšího nástavbového studia ukončeného maturitní zkouškou. |
Kuchař
- Podrobnosti