Obor: | |
Pekař (Pekař) | |
Kód oboru: | 29-53-H/01 |
Zaměření oboru: | Tříletý učební obor zaměřený na postupy zpracování potravin. |
Charakteristika oboru- odkaz: | |
Základní technologické postupy zpracování potravin. | |
Žáci si osvojí nejen základy průmyslové výroby chleba a bílého pečiva, ale i výrobu tradičními způsoby v provozu malých pekáren. | |
Osvojení základů výroby jemného pečiva a speciálních výrobků jako jsou například výrobky z cereálií apod. | |
Již od prvního ročníku se žáci podílejí na produktivní činnosti, praxe probíhá ve firmě Jizerské pekárny pod vedením zkušeného mistra. | |
Teoretická příprava se skládá ze všeobecně vzdělávacích a odborných předmětů potravinářského zaměření. | |
Délka studia: | 3 roky |
Typ studia: | Denní studium. |
Určení oboru studia: | Pro chlapce a dívky. |
Základní podmínky přijetí: | - splnění povinné školní docházky - zdravotní způsobilost. |
Způsob ukončení studia: | Závěrečná zkouška, která se skládá z písemné, praktické a ústní zkoušky. Absolventi získají vysvědčení o závěrečné zkoušce a výuční list v daném oboru. |
Poskytnuté vzdělání: | Střední odborné a odborná příprava pro výkon příslušného povolání. Po ukončení 3. ročníku možnost dalšího nástavbového studia ukončeného maturitní zkouškou. |
Pekař
- Podrobnosti