Obor:
Pekař     (Pekař)
Kód oboru: 29-53-H/01   
Zaměření oboru: Tříletý učební obor zaměřený na postupy zpracování potravin.
Charakteristika oboru- odkaz:
Základní technologické postupy zpracování potravin.
Žáci si osvojí nejen základy průmyslové výroby chleba a bílého pečiva, ale i výrobu tradičními způsoby v provozu malých pekáren.
Osvojení základů výroby jemného pečiva a speciálních výrobků jako jsou například výrobky z cereálií apod.
Již od prvního ročníku se žáci podílejí na produktivní činnosti, praxe probíhá ve firmě Jizerské pekárny pod vedením zkušeného mistra.
Teoretická příprava se skládá ze všeobecně vzdělávacích a odborných předmětů potravinářského zaměření.
Délka studia: 3 roky
Typ studia: Denní studium.
Určení oboru studia: Pro chlapce a dívky.
Základní podmínky přijetí: - splnění povinné školní docházky
- zdravotní způsobilost.
Způsob ukončení studia: Závěrečná zkouška, která se skládá z písemné, praktické a ústní zkoušky. Absolventi získají vysvědčení o závěrečné zkoušce a výuční list v daném oboru.
Poskytnuté vzdělání: Střední odborné a odborná příprava pro výkon příslušného povolání.
Po ukončení 3. ročníku možnost dalšího nástavbového studia ukončeného maturitní zkouškou.